Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde

Binnen het vakgebied werktuigbouwkunde werken wij aan het ontwerpen van machines en equipment, alsmede aan onderzoek en analyse.

Binnen het vakgebied werktuigbouwkunde werken wij aan ontwerpen van machines en equipment, alsmede aan onderzoek en analyse.

Onze opdrachtgevers bevinden zich in de sectoren machinebouw, zware machinebouw, machinebouw food, apparatenbouw, staalbouw en metaal. Onze werktuigbouwkundigen worden ingezet voor ontwerp, engineering, tekenwerk, werkvoorbereiding binnen zowel klein- als grootschalige projecten. Enkele voorbeeldprojecten:

Engineering, zware werktuigbouw
Voor een internationale toeleverancier voor de olie- en gas industrie is INPARK engineering verantwoordelijk voor een deel van de engineering van nieuwe producten. Hierbij zijn detailontwerp, sterkteberekeningen en FEM-analyses belangrijke middelen.

Integraal onderzoek, machinebouw
Voor een toeleverancier van afgemonteerde producten voert INPARK engineering een haalbaarheidsonderzoek uit. De opdrachtgever wil een nieuw product met een geautomatiseerd productieproces gaan vervaardigen. Het onderzoek zal leiden naar een advies, waarin de technische en bedrijfseconomische mogelijkheden en nodige aanpassingen naar voren worden gebracht.

Engineering, machinebouw food
Voor een internationale machinebouwer in de food industrie is INPARK engineering ingezet om de deel-engineering te verzorgen voor de upgrading van het bestaande aanbod van hun machines. Deze engineering bestaat uit tekenwerk, berekenwerk en de selectie van bijvoorbeeld aandrijvingen en appendages.

Tekenwerk, machinebouw
Bij een machinefabriek waar volledige productielijnen worden gemaakt, werkt INPARK engineering mee aan het vervaardigen van het tekenwerk. Dit bestaat uit onder andere: 3D-modellen, samenstellingstekeningen en volledig uitgewerkte detailtekeningen.