KANTOREN IN ALMERE/DRACHTEN/ASSEN/TILBURG/ZWOLLE TELEFOON +31 36 3030 136

NIEUWS/

Projecten

Met de goede doelencheque helpt INPARK 
INPARK biedt jou of het bedrijf waarvoor je werkt de kans op € 250 te besteden aan een goed doel.

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Laat ons weten voor welk project jij je kennis wilt delen of aan welk goede doel jij € 250 zou willen schenken.

Mail je gegevens en je verhaal naar info@inpark.nl. Uit alle inzendingen wordt een goed doel gekozen. Op 1 september maken wij bekend of jouw goede doel wordt ondersteund.

 

Uithoflijn in Utrecht zorgt voor betere verbinding
De Uithof gelegen aan de rand van Utrecht is inmiddels de plek waar meer dan 50.000 mensen dagelijks werken en studeren. Vroeger bestond de locatie uit Universiteitsgebouwen, maar naast deze gebouwen en studentenwoningen zijn er inmiddels in de 40 tellende gebouwen ook innovatieve bedrijven gevestigd.

Waar men aanvankelijk prima afkon met een reguliere verbinding vanaf het Centraal station voorzag men eind jaren ’70 al dat de verbinding onder de maat was. In de jaren erna werd al gesproken over een sneltram, echter een verbinding dwars door de binnenstad was onbespreekbaar. Inmiddels heeft Utrecht het drukste busnetwerk van Nederland, waarbij het traject Utrecht CS – Utrecht Science Park zelfs de drukste busverbinding van het land is. De sneltram kwam weer ter sprake en in 2008 was het onderzoek naar de haalbaarheid van de sneltramverbinding afgerond. In 2012 kreeg de Uithoflijn groen licht en kon gestart worden met de realisatie.

Eerst werd gestart met het aanpassen van wegen om ruimte te maken voor de tramlijn. Op een groot deel van het tramtraject werd de onderbouw zoals bruggen, fundering en zandlichaam aangelegd. Vervolgens werd het traject verdeeld in 3 tracés. INPARK is verantwoordelijk voor de projectleiding van het middelste gedeelte van het tracé. Lees meer over onze Rail kennis. 

INPARK zorgt voor engineering van middenspanningstations
INPARK verzorgt de engineering van middenspanningstations in nieuwbouw woonwijken. Wij maken en controleren berekeningen, ontwerpen en tekeningen. Daarbij zijn wij ook verantwoordelijk voor het opstellen van schema’s en materiaallijsten voor de uitvoering.

INPARK calculeert en doet kostenramingen voor utiliteitsbouw
Voor een middelgrote installateur is INPARK engineering verantwoordelijk voor de calculatie en kostenramingen van diverse utiliteitsbouw- en woningbouwprojecten. Tevens het beheer, actualisatie en controle op tekenwerk maken hier deel van uit.

INPARK regelt werkvoorbereiding 
Wij verzorgen voor diverse grote en kleine projecten de werkvoorbereiding. De coördinatie, projectadministratie, meer-minderwerk, communicatie en het maken van klant specifieke ontwerpen volgens aangeleverde bestekken maken hier deel van uit.

INPARK engineert in olie- en gas industrie 
Voor een internationale toeleverancier voor de olie- en gas industrie is INPARK verantwoordelijk voor een deel van de engineering van nieuwe producten. Hierbij zijn detailontwerp, sterkteberekeningen en FEM-analyses belangrijke middelen.

INPARK voert haalbaarheidsonderzoek uit 
Voor een toeleverancier van afgemonteerde producten voert INPARK engineering een haalbaarheidsonderzoek uit. De opdrachtgever wil een nieuw product met een geautomatiseerd productieproces gaan vervaardigen. Het onderzoek zal leiden naar een advies, waarin de technische en bedrijfseconomische mogelijkheden en nodige aanpassingen naar voren worden gebracht.

INPARK verantwoordelijk voor engineering in de machinebouw food
Voor een internationale machinebouwer in de food industrie is INPARK engineering ingezet om de deel-engineering te verzorgen voor de upgrading van het bestaande aanbod van hun machines. Deze engineering bestaat uit tekenwerk, berekenwerk en de selectie van bijvoorbeeld aandrijvingen en appendages.

INPARK doet tekenwerk in de machinebouw
Bij een machinefabriek waar volledige productielijnen worden gemaakt, werkt INPARK engineering mee aan het vervaardigen van het tekenwerk. Dit bestaat uit onder andere: 3D-modellen, samenstellingstekeningen en volledig uitgewerkte detailtekeningen.

Ook werken bij INPARK Engineering?
Ook werken bij?Ben jij de persoon om het kennisveld van INPARK te verbreden? Neem contact op met onze mensen.

GOED/ Werk

INPARK medewerkers ontvangen jaarlijks €100 om te besteden aan een zelf gekozen goed doel of organisatie. Benieuwd naar al het goede werk dat wordt ondersteund?